pondělí 8. srpna 2016

Hry na IQ-151


IQ-151 byl můj první počítač. Přebírám kazety a co nevidím, kazeta DARO s hrami na IQ-151. Prohlížím Internet a kde nic tu nic. Zbyl mi už jen ten frkavý a pištivý tón v paměti, když se z magneťáku nahrává hra do počítače.

Vzpomněl bych si možná na Vrtulník (myslím, že to vypadalo podobně jako Paraptrooper akorát jen v bílé - íkvéčko, nemělo barvy jelo na černobílých monitorech Tesla:Merkur). A jinak nic jiného.

Ještě jsem objevil přebal jedné kazety, kterou dole ale nerozluštím.

Otázky

Obsah druhé kazety
1) Co je to DARO? Mám tu ještě jednu kazetu s programy (DRVU a PRVU) nazvanou HALO
2) Kdo naprogramoval zmíněné hry Vrtulník, Honička, Had-autíčka, Magický čtverec, Master mind, Střelba, Klingoni, Rex, Karel, King, Kulečník, Auto, Had, Přistání na Měsíci, Osmička, Kuželky, Sčítání do sta, Honění, Srdíčko, Svetá válka? Kdy a jak vypadaly?

Díky za info!

1 komentář:

  1. Zdravim, mohl byste me kontaktovat na gmail - @crusadercz ? Chtel bych se chtel zeptat, zda by bylo mozne tento software prevest do wavu, aby byl i nadale dostupny pro komunitu uzivatelu 8bit pocitacu. Schazi nam Karel, Rex, Vrtulnik, Mastermind, Had, Auticka - vetsina her byla prevedena ze Sinclairu ZX81 a hry jako REX, Mastermind a dalsi (mohu nabidnout) distribuovalo primo do skol Komenium n.p. Diky!

    OdpovědětVymazat